Palestinská omluva za nelegální držení zbraní v Praze – prohlášení MZV

Palestinská omluva za nelegální držení zbraní v Praze – prohlášení MZV 4.77/5 (95.38%) 13 ohodnocení

znakVysoce postavený představitel palestinského ministerstva zahraničních věcí navštívil dne 13. ledna 2014 MZV. Oficiálně předal omluvu palestinské strany za nelegální držení zbraní v prostorách palestinského zastupitelského úřadu a za celý bezpečnostní incident, který měl za následek tragické úmrtí palestinského velvyslance Džamála al-Džamala 1. ledna 2014 v Praze. Palestinská strana zdůraznila, že vyvodila patřičné závěry a podnikla nezbytná opatření, aby se takovéto incidenty již nemohly opakovat. Palestinská strana zároveň znovu opakovaně ocenila dosavadní spolupráci s českou stranou, a též přislíbila aktivně komunikovat s českou veřejností, aby rozptýlila její obavy a výhrady.

Obě strany se shodly, že nyní je zapotřebí vyčkat závěrů policejního vyšetřování celé záležitosti českými úřady. Palestinská strana vyjádřila odhodlání tyto závěry plně akceptovat.