Prohlášení předsedy vlády Izraele k vražednému teroristickému útoku v Paříži (+ video) 4.80/5 (95.96%) 109 ohodnocení

protret
Benjamin Netanjahu

Dovolte, abych v této těžké chvíli vyjádřil jménem obyvatel Izraele soustrast prezidentu Francie, rodinám zavražděných a občanům Francie, celý Izrael vám stojí po boku. Před dvěma roky jsme viděli vzrůst mezinárodního teroru, který vychází z radikálního islámu. Radikální islámský teror nezná hranice a proto boj proti němu musí být také veden bez hranic. Na půdě OSN jsem před několika měsíci řekl, že pokud radikální teror Hamásu, Hizballáhu, ISIL a Al-Kaidy nebude zastaven zde, rozšíří se na každé místo na Zemi. Pokud proti němu nebudeme bojovat jednoznačně, nekompromisně a společně, zopakují se hrozné události, jakých jsme svědky dnes v Paříži a budou neméně hrozné a těžké, protože islámský teror chce zastrašit bez hranic, bez dohod, a nejde pouze o Izrael – ne hlavně o Izrael a dokonce ani zejména o Izrael – hlavním cílem islámského teroru je likvidace západní civilizace a států, vyvrácení kulturních hodnot, které jsou založeny na svobodě výběru a nastolení diktatury, jejímž cílem je vrátit lidstvo o stovky let zpět. Proto je povinností svobodné společnosti se sjednotit a bojovat proti němu, bojovat fyzicky, ale také bojovat proti falešným informacím a interpretacím. V žádném případě nelze respektovat všemožná ospravedlňování islámského teroru, nejdůležitější je vzájemná podpora a aktivní boj proti němu.

překlad z hebrejštiny H.M.

דברי ראש הממשלה בעקבות פיגוע הטרור בפריז – originální text na webu Úřadu předsedy vlády Státu Izrael (hebrejsky)